Of u nu op afstand met een robot spreekt, of via uw telefoon of een ander apparaat, onze slimme audioverwerking is ontworpen om de spraak te isoleren van het omgevingsgeluid en alle ruis te onderdrukken.  Hierdoor wordt het zuiverste audiosignaal verwerkt door de spraakherkenningsmachine, wat tot optimale resultaten leidt. 
Ook bieden wij een component die echo efficiënt onderdrukt. Het systeem ondersteunt daarnaast interactie tijdens gesprekken en gevallen waarin gebruikers de robot in de rede vallen. Haapie-One kan bijvoorbeeld muziek spelen en tegerlijkertijd met u in gesprek blijven. 
Onze technologie is speciaal ontworpen voor de verre en spontane interactie in een rumoerige omgeving. Ons uiteindelijke doel is niet alleen om spraak om te zetten in tekst, maar om de betekenis van de spraak te begrijpen en uit te lichten zodat we slimme dialogen kunnen opbouwen.
Haapie's spraakherkennngssoftware is onafhankelijk, van de spreker, maar tegelijkertijd kan hij aangepast worden aan de spreekstijl van regelmatige gebruikers.  Indien u de spraakherkenning aan wenst te passen aan uw stem en te personaliseren, kunt u onze Studio gebruiken om uw specifieke model te ontwikkelen. 
Voor het gemak kunt u ons systeem aansturen met natuurlijke spraak.  Zo kunnen gebruikers spontaan spreken in plaats van speciale commando's te gebruiken.